Компанія Suzuki розробляє перший у світі пристрій для збору мікропластику

Компанія Suzuki розробляє перший у світі пристрій для збору мікропластику, який встановлюватиметься на підвісних моторах.

Suzuki Motor Corporation розробила перший у світі* пристрій для збору мікропластику, який можна встановлювати на підвісних моторах.

Пластикові відходи, що потрапляють у моря й океани, в останні роки стали серйозною екологічною проблемою. Величезна кількість таких відходів, які не були зібрані належним чином, потрапляють в океан. З часом, під дією природного середовища, вони розкладаються на мікропластик і його вплив на екологічну систему також стає надзвичайно небезпечним. Щоб вирішити ці проблеми, ми зосередилися на конструкції

підвісного мотора, який закачує тонни морської води для охолодження двигуна, а потім повертає її в океан. Ми розробили спеціальний пристрій, який збирає мікропластикові відходи, використовуючи воду, що викидається з мотора. За допомогою цього пристрою можна збирати мікропластикові відходи на водній поверхні, просто керуючи човном.

Пристрій можна легко встановити на зворотний шланг.

Він не впливає на роботу двигуна, оскільки використовує лише ту воду, яка вже була використана для його охолодження. Згідно з моніторинговими дослідженнями, проведеними в Японії, мікропластикові відходи були виявлені в речовинах, зібраних через фільтр. Дослідження також наразі проводяться за кордоном, тож пристрій буде в подальшому ще вдосконалюватися.

Ми плануємо представити пристрій як додаткове обладнання з 2021 року та включити його в стандартну комплектацію в майбутньому.

Фактичне мікропластикове сміття, зібране під час моніторингового дослідження:

[Проект Suzuki Clean Ocean]

2020 рік – це 10-й рік наших постійних заходів, спрямованих на очищення прибережної зони.

Оскільки морське пластикове сміття стає все більш масштабною та нагальною проблемою, настав час розглянути, який внесок ми можемо зробити в навколишнє середовище та суспільство, і подумати, що ми можемо зробити, щоб визначити свій новий напрямок. Окрім збору мікропластикових відходів шляхом розробки пристрою для збору мікропластику, проект включає ще низку зобов’язань.

  • Кампанія Clean-Up the World

Ми добровільно проводим очисні заходи в морях, річках, озерах та ставках, де використовуються підвісні мотори. Наша діяльність з очищення водойм була розпочата в 2010 році в місті Хамамацу, а починаючи з 2011 року проводиться у всьому світі. На сьогоднішній день у ній взяли участь понад 8000 людей з 26 країн. У 2020 році кампанії Clean-Up the World виповнюється 10 років, і ми будемо її продовжувати.

 

  • Зменшення використання пластикової упаковки

Щоб зменшити кількість пластикових відходів, ми почали вживати заходів щодо зменшення кількості пластикової упаковки, що використовується для пакування підвісних моторів Suzuki. Ми застосували альтернативні пакувальні матеріали для деяких виробів, виготовлених у червні 2020 року, і наразі оцінюємо відгуки з ринку.

Ми почали замінювати пакувальні матеріали з пластикових на паперові для деяких оригінальних деталей для водно-моторних виробів Suzuki, починаючи з поставок у вересні 2020 року.

Якщо всю упаковку оригінальних деталей для підвісних моторів замінити на екологічно чисті матеріали, кількість пластику зменшуватиметься приблизно на 2,3 тонни щороку.

Просування проекту Suzuki Clean Ocean – одна з наших ініціатив з вирішення соціальних проблем, перелічених у ЦСР (Цілях сталого розвитку). Він також відображає прагнення компанії Suzuki слідувати своєму гаслу бренду «НАЙКРАЩИЙ ПІДВІСНИЙ МОТОР» в екологічному аспекті.

З метою очищення океану команда Suzuki Marine буде продовжувати реалізувати проект Suzuki Clean Ocean разом зі своїми партнерами та користувачами човнів по всьому світу.

















З повагою,

Suzuki Motor Corporation

* Згідно з дослідженням компанії Suzuki станом на 1 жовтня 2020 р.